Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een HKZ-certificaat staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg. Organisaties met een HKZ-keurmerk stellen de klant centraal, hebben de zaken intern op orde en werken voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Voor kleine zorginstellingen is dit eigenlijk een onmisbaar certificaat.

HKZ-normen voor alle zorg organisaties

Accreditatie voor een HKZ-certificaat is hét bewijs dat uw bedrijf aan bepaalde eisen voldoet. De specifieke HKZ-normen hebben ISO 9001 als basis en zijn aangevuld met eisen vanuit de branche. Voorbeelden hiervan zijn de norm voor apotheken, voor fysiotherapiepraktijken en voor VVT (Verpleeghuizen, Verzorgingstehuizen & Thuiszorgorganisaties). Daarnaast biedt een HKZ-certificering ook nog extra normen die niet gebaseerd zijn op ISO 9001: die voor kleine organisaties en voor zorg en welzijn.

eQuse Indicate sluit als HKZ software niet alleen naadloos aan op de ISO benadering van de branche specifieke eisen, maar het wordt ook gebruikt voor HKZ KO en HKZ Zorg & Welzijn.

We begeleiden organisaties bij de implementatie van alle HKZ-criteria, net als met de inrichting van eQuse Indicate.

Eén gebruiksvriendelijk systeem met alle handvatten voor HKZ-certificering

 • Documentenbeheer inclusief versiebeheer
 • Risicomanagement module (bow-tie methodiek)
 • Standaard handboeken voor HKZ-certificering
 • Interne audit module
 • Eenvoudig input verzamelen voor uw managementreview
 • Ruim twintig andere modules.

maak snel kennis!

Aanbestedingen en HKZ-certificatie

Opdrachtgevers verlangen in aanbestedingen vaak dat organisaties volgens branchestandaarden werken. Gemeentes of andere opdrachtgevers gebruiken het HKZ-certificaat in veel gevallen als selectiecriterium omdat HKZ voor hen een goede indicator van betrouwbaarheid is.

Als bij een aanbestedingstraject een HKZ certificering een vereiste is, kunt u met eQuse snel een goede basisinrichting opzetten. Een basisinrichting bestaat onder andere uit een opzet voor een handboek, processchema’s voor de specifieke HKZ norm (bijvoorbeeld Jeugdzorg of HKZ VVT), een jaarplanning en formulieren. Een jaarplanning beschrijft niet alleen de kansen voor uw organisatie maar beschrijft ook hoe uw organisatie constant blijft verbeteren vanuit risicomanagement.

Bij veel aanbestedingen wordt een HKZ-certificaat gevraagd maar blijkt dat een ISO-certificering als alternatief ook wordt geaccepteerd. De basis-inrichting die u vanuit eQuse wordt aangeboden, is zowel voor een ISO-certificering als voor een HKZ certificering inzetbaar.

Correcte naleving kwaliteitseisen

eQuse Indicate biedt veel voordelen. Zo bevat het digitale kwaliteitssysteem ruim twintig modules, welke u zelf kunt (de)activeren. Hierdoor is het systeem inzetbaar en toepasbaar in elke organisatie. Ook zijn alle gegevens online toegankelijk voor alle betrokkenen en voert u er risicoanalyses, klachtenmanagement en audits mee uit. Met al deze voordelen draagt eQuse Indicate bij aan een correcte naleving van de kwaliteitseisen van het HKZ-keurmerk.

Voordbeelden HKZ-organisaties

 • HKZ fysiotherapie
 • HKZ jeugdzorg
 • HKZ apotheek
 • HKZ VVT
 • HKZ Zorg & Welzijn

Uiteraard zijn binnen de HKZ nog meer typen organisaties waar eQuse Indicate geschikt voor is.

support

Domme vragen bestaan wél

Gelukkig maar, want als u de vraag niet stelt, blijft hij voor altijd onbeantwoord. En uit ervaring weten we dat het eigenlijk hele leuke gesprekken oplevert. Bij ons kunt u alles vragen, ook al ligt het antwoord eigenlijk wel voor de hand. Wat we bedoelen is dat u ons support team altijd kunt vragen. Doe dat via chat, mail of door ons te bellen.

Data migratie
Data migratie
E-mail support
E-mail support
Trainingen
Trainingen
Support

Ons team staat voor u klaar

Mail ons en we helpen u verder

support@equse.nl

laat u overtuigen

Ontdek hoe ons kwaliteitsmanagementsysteem uw werk prettiger maakt. 

Vraag demo aan