Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Huisartsenpraktijk oplossingen

Praktijkmanagement met eQuse

eQuse is een digitaal kwaliteitsmanagementsysteem voor de ondersteuning van het praktijkmanagement en medewerkers van de huisartsenpraktijk. Zo houdt u grip op de praktijkvoering.

Praktijkmanagement bij eQuse

Efficiënt praktijkmanagement bij eQuse is een manier van werken en denken waarbij iedereen betrokken is.

Met eQuse wordt een digitale omgeving ingebracht die de hartslag van de praktijk laat kloppen door een kalender met alle taken die in en rondom het praktijkmanagement spelen. Daarnaast biedt eQuse digitaal beheer van documenten, formulieren en protocollen. Alle acties, taken en verbetermaatregelen in het kader van het praktijkmanagement worden gekoppeld aan het normenschema dat NPA of een ISO auditor hanteert.

Zelf uw kwaliteitsmanagementsysteem inrichten?

Als de praktijk geen afhankelijkheid wil van adviseurs of adviesbureaus en is er zelf voldoende inhoudelijke expertise in huis voor het inrichten van het kwaliteitssysteem, dan kan de praktijk het kwaliteitssysteem naar eigen inzicht inrichten binnen de NHG accreditatie richtlijnen. In de regel komt dit neer op het digitaliseren van het kwaliteitssysteem.

Eén dagdeel training van eQuse en de organisatie is klaar om te starten. Toch begeleiding nodig? Dan biedt eQuse support uitkomst of wordt toch inhoudelijke consultancy van bijvoorbeeld NPA auditoren ingezet. De huisartspraktijk kan de invulling van kwaliteitsmanagement tool eQuse zelf ter hand nemen.

Wilt u advies of begeleiding van een deskundige, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Regionaal samenwerken Zorggroep

eQuse wordt ingezet door huisartspraktijken of ze nu klein of wat groter zijn. Steeds vaker zien we dat eQuse voor regionale samenwerking wordt opgezet.

Als binnen een zorggroep afspraken zijn gemaakt over centrale ondersteuning van het kwaliteitsmanagement dan is eQuse dé oplossing voor groepsmanagement. Met het centraal beheer van protocollen en andere documenten, eenduidige formulieren en activiteiten zorgt de zorggroep ervoor dat niet elke losstaande praktijk zelf ‘het wiel moet uitvinden’. Via een integrale norm als Hazo24 kan deze samenwerking nog verder versterkt worden door de spoedpost en de chronische zorg te betrekken.

Weten hoe eQuse uw organisatie kan helpen met centrale aansturing? Vraag direct een demo aan!

Vraag demo aan

Huisartsenpraktijk

Onze gebruikers aan het woord

Een dynamische club

Onze ervaringen met de software zijn heel positief, wat ook geldt voor het bedrijf erachter. eQuse is een dynamische club met korte lijnen en is praktisch ingesteld. Men denkt echt actief mee over verdere ontwikkelingen en hoe wij als organisatie het systeem het best kunnen inzetten. eQuse werkt plezierig, adequaat en doelgericht.

Marianne Schepers
Projectapotheker Kwaliteit - Service Apotheek

Marianne Schepers
Projectapotheker Kwaliteit - Service Apotheek
Een systeem voor de gehele organisatie

De keuze voor eQuse is tot stand gekomen omdat het: modulaire is, makkelijk aan te passen is aan onze behoeftes en beschikte over vereiste componenten waaronder een agenda, een VIM module en documenten beheer. Door het gebruik van eQuse hebben wij één software systeem binnen de organisatie waar de medewerkers gebruik van moeten maken. Ook hebben wij meer invloed op de invulling van de verschillende modules zoals bijvoorbeeld de VIM vragenlijst. Een ander voordeel is dat alle kwaliteitsdata in één systeem opgeslagen zit. Uiteindelijk heeft eQuse ook bijgedragen in het behalen van het HKZ certificaat Zorg & welzijn (2018). Mede door het kwaliteitsmanagementsysteem is het makkelijk aantoonbaar te maken hoe wij aan alle normen voldoen.

Camille Parisius
Kwaliteits- en procesmanager - DZN

Camille Parisius
Kwaliteits- en procesmanager - DZN
Zelfstanding onderhouden van het systeem

Keroazie werkt en onderhoudt het kwaliteitssysteem nu zelfstandig. De adviseurs van Vos advies kijken periodiek mee en ondersteunen vooral nog bij de auditvoorbereiding en doen de nodige checks of Keroazie nog voldoet aan de HKZ eisen. Het accent van de samenwerking met Vos advies is verlegd naar periodieke begeleiding voor het bestuur van Keroazie. Recent zijn bijvoorbeeld adviezen uitgebracht voor de strategische doelstellingen om nu en in de toekomst informatieveiligheid een sterke invulling te geven en daarbinnen ook de benodigde aandacht te besteden aan de AVG.


- Keroazie


- Keroazie
Multisite oplossing

Dankzij de Multi-site oplossing van eQuse is alle bedrijfsinformatie centraal beschikbaar. Meldingen worden centraal geregistreerd. Ook het inventariseren en analyseren van de risico’s gebeurt centraal. Verbeterplannen rollen we centraal uit. De voortgang monitoren we met een centrale kalender en modules zoals Prestatie of Proces Indicatoren (PI’s). Dat biedt de praktijken veel voordeel. Ze zijn minder tijd kwijt aan administratieve zaken en hebben meer inzicht in verbetering van de dienstverlening. De data is real-time beschikbaar. Dit vergemakkelijkt het evalueren van de voortgang van kwaliteitsverbeteringen en het rapporteren richting het bestuur en de praktijken.

Stan van Ooyen
Manager kwaliteit - SAF/SOFA BV

Stan van Ooyen
Manager kwaliteit - SAF/SOFA BV
Realtime inzicht in voortgang en verbeterplannen

Medewerkers hebben overzichtelijk toegang tot alle relevante modules. Als kwaliteitscoördinator werk ik intensief samen met alle huisartspraktijken. Ons management heeft real-time inzicht in de voortgang en de status van verbeterplannen. Dankzij de Multi-site oplossing doorlopen aangesloten praktijken niet meer elk jaar een eigen audit. HaZo24 biedt één toetsingskader met praktische handvaten en is klaar voor certificering en accreditatie. De kennisbank van HaZo24 en de ondersteuning van eQuse bij de inrichting zorgen voor een effectieve voorbereiding op de audit.

Mariëlle Camps
kwaliteitscoördinator - Meditta

Mariëlle Camps
kwaliteitscoördinator - Meditta
Toegevoegde waarde

Al met al biedt het eQuse kwaliteitsmanagement systeem veel toegevoegde waarde. Zowel voor de certificeringen als voor de interne procesinrichting. “eQuse is een betaalbaar kwaliteitssysteem voor alle schema’s, voor een snelle doorontwikkeling van nieuwe functionaliteit en voor alles wat nodig is om onze hoge klantenservice te kunnen blijven waarborgen".

Jan de Bock
kwaliteitscoördinator - Van Mossel Groep

Jan de Bock
kwaliteitscoördinator - Van Mossel Groep
support

Domme vragen bestaan wél

Gelukkig maar, want als u de vraag niet stelt, blijft hij voor altijd onbeantwoord. En uit ervaring weten we dat het eigenlijk hele leuke gesprekken oplevert. Bij ons kunt u alles vragen, ook al ligt het antwoord eigenlijk wel voor de hand. Wat we bedoelen is dat u ons support team altijd kunt vragen. Doe dat via chat, mail of door ons te bellen.

Data migratie
Data migratie
E-mail support
E-mail support
Trainingen
Trainingen
Support

Ons team staat voor u klaar

Mail ons en we helpen u verder

support@equse.nl

laat u overtuigen

Ontdek hoe ons kwaliteitsmanagementsysteem uw werk prettiger maakt. 

Vraag demo aan