Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Zorg en HKZ oplossingen

Het digitale kwaliteitssysteem voor zorgorganisaties

Met het eQuse kwaliteitsmanagementsoftware behaalt u gemakkelijk een certificering, zoals de bekende HKZ certificering. Dit is hét bewijs dat uw bedrijf aan bepaalde eisen voldoet.
De specifieke HKZ-normen hebben ISO 9001 als basis en zijn aangevuld met eisen vanuit de branche.

Een digitaal management systeem voor de zorg.

Voor een zorginstelling is het belangrijk om de huishoudelijke taken op een rijtje te hebben. Binnen de zorginstelling is het belangrijk om goed ingerichte processen te hebben, en de uitvoering van taken te borgen. Hoe efficiënter dat gebeurt, hoe meer medewerkers zich maximaal kunnen focussen op hun vak. Met eQuse Indicate wordt de digitale omgeving ingebracht om zo de hartslag te faciliteren.

Alle taken, acties en verbetermaatregelen in het kader van de organisatie worden gekoppeld aan het normenschema dat HKZ, NEN of een ISO auditor hanteert.

Welke HKZ certificeringen ondersteunt eQuse?

Als HKZ partner werken wij nauw samen met de organisatie zodat wij altijd up-to-date zijn over de nieuwe ontwikkelingen. Ook werken wij volgens de HKZ-systematiek. De HKZ kenmerkt zich voor eQuse door meerdere normen en diverse productoplossingen. De meest voorkomende HKZ-normen die gecombineerd worden met het eQuse kwaliteitssysteem zijn:

  • HKZ165:2018 Zorg en Welzijn
  • HKZ 143 Kleine Organisaties
  • HKZ 142 2015 (Jeugdzorg)
  • HKZ Ouderenzorg
  • HKZ 144 (123):2015 (t.b.v. Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuisorganisaties
  • HKZ 166 Persoonscertificering
  • HKZ 104:2016 Fysiotherapiepraktijken

Vraag demo aan

Zorg en HKZ

Onze gebruikers aan het woord

Een dynamische club

Onze ervaringen met de software zijn heel positief, wat ook geldt voor het bedrijf erachter. eQuse is een dynamische club met korte lijnen en is praktisch ingesteld. Men denkt echt actief mee over verdere ontwikkelingen en hoe wij als organisatie het systeem het best kunnen inzetten. eQuse werkt plezierig, adequaat en doelgericht.

Marianne Schepers
Projectapotheker Kwaliteit - Service Apotheek

Marianne Schepers
Projectapotheker Kwaliteit - Service Apotheek
Een systeem voor de gehele organisatie

De keuze voor eQuse is tot stand gekomen omdat het: modulaire is, makkelijk aan te passen is aan onze behoeftes en beschikte over vereiste componenten waaronder een agenda, een VIM module en documenten beheer. Door het gebruik van eQuse hebben wij één software systeem binnen de organisatie waar de medewerkers gebruik van moeten maken. Ook hebben wij meer invloed op de invulling van de verschillende modules zoals bijvoorbeeld de VIM vragenlijst. Een ander voordeel is dat alle kwaliteitsdata in één systeem opgeslagen zit. Uiteindelijk heeft eQuse ook bijgedragen in het behalen van het HKZ certificaat Zorg & welzijn (2018). Mede door het kwaliteitsmanagementsysteem is het makkelijk aantoonbaar te maken hoe wij aan alle normen voldoen.

Camille Parisius
Kwaliteits- en procesmanager - DZN

Camille Parisius
Kwaliteits- en procesmanager - DZN
Zelfstanding onderhouden van het systeem

Keroazie werkt en onderhoudt het kwaliteitssysteem nu zelfstandig. De adviseurs van Vos advies kijken periodiek mee en ondersteunen vooral nog bij de auditvoorbereiding en doen de nodige checks of Keroazie nog voldoet aan de HKZ eisen. Het accent van de samenwerking met Vos advies is verlegd naar periodieke begeleiding voor het bestuur van Keroazie. Recent zijn bijvoorbeeld adviezen uitgebracht voor de strategische doelstellingen om nu en in de toekomst informatieveiligheid een sterke invulling te geven en daarbinnen ook de benodigde aandacht te besteden aan de AVG.


- Keroazie


- Keroazie
Multisite oplossing

Dankzij de Multi-site oplossing van eQuse is alle bedrijfsinformatie centraal beschikbaar. Meldingen worden centraal geregistreerd. Ook het inventariseren en analyseren van de risico’s gebeurt centraal. Verbeterplannen rollen we centraal uit. De voortgang monitoren we met een centrale kalender en modules zoals Prestatie of Proces Indicatoren (PI’s). Dat biedt de praktijken veel voordeel. Ze zijn minder tijd kwijt aan administratieve zaken en hebben meer inzicht in verbetering van de dienstverlening. De data is real-time beschikbaar. Dit vergemakkelijkt het evalueren van de voortgang van kwaliteitsverbeteringen en het rapporteren richting het bestuur en de praktijken.

Stan van Ooyen
Manager kwaliteit - SAF/SOFA BV

Stan van Ooyen
Manager kwaliteit - SAF/SOFA BV
Realtime inzicht in voortgang en verbeterplannen

Medewerkers hebben overzichtelijk toegang tot alle relevante modules. Als kwaliteitscoördinator werk ik intensief samen met alle huisartspraktijken. Ons management heeft real-time inzicht in de voortgang en de status van verbeterplannen. Dankzij de Multi-site oplossing doorlopen aangesloten praktijken niet meer elk jaar een eigen audit. HaZo24 biedt één toetsingskader met praktische handvaten en is klaar voor certificering en accreditatie. De kennisbank van HaZo24 en de ondersteuning van eQuse bij de inrichting zorgen voor een effectieve voorbereiding op de audit.

Mariëlle Camps
kwaliteitscoördinator - Meditta

Mariëlle Camps
kwaliteitscoördinator - Meditta
Toegevoegde waarde

Al met al biedt het eQuse kwaliteitsmanagement systeem veel toegevoegde waarde. Zowel voor de certificeringen als voor de interne procesinrichting. “eQuse is een betaalbaar kwaliteitssysteem voor alle schema’s, voor een snelle doorontwikkeling van nieuwe functionaliteit en voor alles wat nodig is om onze hoge klantenservice te kunnen blijven waarborgen".

Jan de Bock
kwaliteitscoördinator - Van Mossel Groep

Jan de Bock
kwaliteitscoördinator - Van Mossel Groep
support

Domme vragen bestaan wél

Gelukkig maar, want als u de vraag niet stelt, blijft hij voor altijd onbeantwoord. En uit ervaring weten we dat het eigenlijk hele leuke gesprekken oplevert. Bij ons kunt u alles vragen, ook al ligt het antwoord eigenlijk wel voor de hand. Wat we bedoelen is dat u ons support team altijd kunt vragen. Doe dat via chat, mail of door ons te bellen.

Data migratie
Data migratie
E-mail support
E-mail support
Trainingen
Trainingen
Support

Ons team staat voor u klaar

Mail ons en we helpen u verder

support@equse.nl

laat u overtuigen

Ontdek hoe ons kwaliteitsmanagementsysteem uw werk prettiger maakt. 

Vraag demo aan